Kontakt os på: +45 3360 7576

Undersøgelse: Brugen af business cases i det private og offentlige 2018

I 2018 viser resultaterne desværre ingen fremgang for gevinstrealiseringen.

Det er ikke blevet et hak bedre sidste år! Så kort kan det siges! Business casen halter også stadig i forhold til organisationens strategi – der er for sjældent en sammenhæng, og det påvirker gevinstrealiseringen negativt.

Hvorfor så dykke ned i resultaterne – får jeg ny viden?

Gentagelsens kraft og hukommelsens begrænsning i et sammenkog, gør det rigtig fint at læse rapporten. For hvad vi bliver mindet om, husker vi bedre til næste gang vi står i en business case situation. Desuden har vi fået perspektiv fra over 300 kommentarer på Martin J. Ernsts blogs på Version2.dk. Og kan vi rykke bare en smule på dig i en positiv retning, vil det smitte af på dine samarbejdspartnere og hele ejerskabet af business casen.

Et par konklusioner fra årets undersøgelse

  • En stor del af de offentlige og private virksomheder tilkendegiver, at de ikke har tradition for at udarbejde business cases, som den primære grund til ikke at udarbejde en.
  • De offentlige business cases har en tendens til i mindre grad at hænge sammen med organisationens strategi end tidligere.
  • Både private og offentlige organisationer vil gerne blive bedre til udarbejde business casen og den efterfølgende gevinstrealisering. I særdeleshed vil de gerne blive bedre til at estimere omkostninger og gevinster. Dette gælder både før og efter projektet starter.
  • Især den offentlige sektor tilkendegiver, at de kan blive bedre til at indarbejde business casens mål som personlige mål for direktører og chefer.
  • Virksomheder og organisationer mangler de rette målings- og opfølgningsværktøjer. Det giver problemer med kunne redegøre for om de initiativer, som man har sat i gang, faktisk også giver en effekt.

 

Har du brug for rådgivning, et kursus i business case og gevinstrealisering eller et foredrag – er du velkommen til at kontakte Martin J. Ernst uforpligtende på 30 60 75 76.


Hent hele 2018 rapporten her

Nyt partnerskab mellem EPICO-IT A/S og 1stroke ApS – EPICO Management Consultants

EPICO-IT A/S og 1stroke ApS har sammen dannet EPICO Management Consultants. EPICO-IT A/S har mere end 10 års erfaring med freelance konsulenter indenfor IT. Hertil har 1stroke de sidste 10 år haft fokus på forretningskritiske initiativer samt business cases (BC) og gevinstrealisering.

 

 

 

 

 

LÆS MERE