Kontakt os på: +45 3360 7576

Danskernes brug af business case og gevinstrealisering – 2015-analysen er færdig

For fjerde år i træk har 1stroke undersøgt, hvordan danske virksomheder arbejder med business cases og gevinstrealisering

Der er ingen tvivl om, at business case og gevinstrealisering er kommet mere og mere på agendaen. De store konsulenthuse er begyndt at markedsføre dette som et selvstændigt fokusområde – selvom man har haft det som en del af andre serviceydelser.

KL har udgivet ”Høst de digitale gevinster – Direktionernes arbejde med gevinstrealisering på monopolbrud og rammearkitektur” fra juni 2015, som sætter fokus på realiseringen af gevinster fra de digitale initiativer. Staten har via Digitaliseringsstyrelsen udgivet en ny version af deres business case model, da man fortsat ønsker at sikre, at projekterne indbringer de identificerede gevinster.

I 1stroke har vi oplevet en stærkt stigende interesse for vores kurser og konsulentydelser. Det helt hotte blandt ledere er i dag de såkaldte ”disruptive” tiltag. Altså hvor teknologier af samme art (IoT) eller deleøkonomien kan ødelægge kendte forretningsmodeller. Det kræver en re-tænkning af ”value proposition” og forretningsmodellen. Her har business casen en klar rolle, da den beskriver de nye tiltag, som vi er en del af.

Nye trends fra årets undersøgelse

  • Business casen bliver i det offentlige oftere skrevet af den tekniske projektleder. Dvs. det går den forkerte vej, og det potentiale, som vi fandt sidste år, må alt andet lige være større.
  • Der er et ønske i det offentlige om, at chefer og direktører skal have målene for business casens gevinster skrevet ind i deres kontrakter.

Undersøgelsen og dens øvrige konklusioner kan læses her.

Business case undersøgelsen 2015 blev offentliggjort 9. november 2015 kl. 16 på IT-Universitetet.

Til dette arrangement taler Ass. Partner Jimmy Kevin Pedersen fra 1stroke, Adm. dir. Lars Krogh fra Mastrand Innovation, Adm. dir. Liselotte Munk (tidligere Tia Technology), Senior Partner Steen Ernland fra Adaptum Partners – Executive Search samt 1strokes Martin J. Ernst. Her vil talerne komme ind på forskellige vinkler på hvordan en business case bliver realiseret og der dannes værdiskabelse.

9M1A0437

 

Har du spørgsmål om 1strokes ydelser indenfor business cases og gevinstrealisering, er du meget velkommen til at kontakte Martin J. Ernst på 2991 1122 eller mje@1stroke.dk. Hvis du vil vide mere om business case og gevinstrealisering, så besøg vores faglige site: businesscase.dk.

Efterlad et svar