Kontakt os på: +45 3360 7576

Kan persondataforordningen være en god business case?

Ja! – Men hvordan kommer man godt i gang med det grundige analysearbejde, der ligger forud for den praktiske og teknologiske implementering?

Når EU’s nye persondataforordning træder i kraft i slutningen af maj 2018 får den konsekvenser for langt de fleste danske virksomheder. 1stroke kan rådgive virksomheder til at komme sikkert i mål.

“I stedet for at se persondataforordningen som en kedelig SKAL-opgave, har vi valgt at se på det som en business case, hvor systemer og processer bliver gået efter i sømmene,” siger Jimmy Kevin Pedersen, ass. partner, 1stroke og ekstern lektor på IT Universitetet.

Onsdag den 8. marts 2017 holder Jimmy Kevin Pedersen oplæg i Aarhus på Computerworlds event; ”Bliv klar til EU´s persondataforordning”.

Jimmy Kevin Pedersen

Jimmy Kevin Pedersen ved Computerworlds event 1. marts i København.

1stroke har valgt at kigge på mulighederne med den nye persondataforordning og er allerede nu i gang med at rådgive en række virksomheder. Udover at finde de mest optimale praktiske som teknologiske processer i forhold til persondataforordningen, arbejder 1stroke også med udgangspunkt i den bedste business case for virksomheden.

Målet er selvfølgelig at realisere flest mulige gevinster i processen.

Umiddelbart ser 1stroke fire hurtige gevinster, når de går en virksomheds processer igennem.

 1. Bedre styr på systemer og data
  Ved en systematisk gennemgang af virksomhedens personfølsomme data opnår virksomheden, at it-systemer og subsystemer bliver mere strømlinet.
 2. Nye kunder
  På grund af reglen om ”dataportablilitet” – (retten til at få flyttet sine data) – har I mulighed for at ”score” nye kunder, der ønsker at få flyttet sine data. (I kan også risikere at miste, hvis I ikke får styr på processerne)
 3. Indblik i og øget viden omkring virksomhedens kunder
  I arbejdet med at strukturere virksomhedens nuværende kunders persondata og andre forretningskritiske data, får I mulighed for at opnå en øget indsigt i adfærdsmønstre og kundernes behov. Det kan I bruge til at målrette kampagner og segmentere i forhold til forskellige kundegrupper – Business Intelligence (BI).
 4. Bedre aftaler hos leverandører
  Det er en rigtig god idé at bruge de nye processer og krav som udgangspunkt for at tage vilkår og forretningsbetingelser op – og bruge tid på at genforhandle kontrakter og aftaler med tredjepart.

1stroke rådgiver en lang række private og offentlige virksomheder indenfor gevinstrealisering og peger på, at business casen kan være et hjælpsomt redskab til at høste skjulte gevinster ved persondataforordningen.

“Ved at bruge business casen som kompas, får du bedre styr på, hvor du vil hen. Samtidig får du en værdidrevet gennemførelsesproces, som afspejler dit mål for arbejdet,” siger CEO i 1stroke og ekstern lektor på IT-Universitetet, Martin J. Ernst.

Ønsker du at vide mere om, hvordan 1stroke kan støtte jeres virksomhed med at komme sikkert i mål med implementeringen af persondataforordningen, kan du kontakte os her.

Efterlad et svar

Nyt partnerskab mellem EPICO-IT A/S og 1stroke ApS – EPICO Management Consultants

EPICO-IT A/S og 1stroke ApS har sammen dannet EPICO Management Consultants. EPICO-IT A/S har mere end 10 års erfaring med freelance konsulenter indenfor IT. Hertil har 1stroke de sidste 10 år haft fokus på forretningskritiske initiativer samt business cases (BC) og gevinstrealisering.

 

 

 

 

 

LÆS MERE