Kontakt os på: +45 3360 7576

Den 7. udgave af 1strokes business case undersøgelse skydes snart igang

I maj åbner 1stroke op for spørgeskemaet

1stroke har siden 2012 gennemført en stor undersøgelse af offentlige og private virksomheders brug af business cases og gevinstrealisering. Formålet er at kortlægge brugen i det private og offentlige.

1stroke ønsker til stadighed at undersøge organisationernes brug af business casen som værktøj til beslutningstagning, styring og realisering af gevinster. Derfor sætter 1stroke undersøgelsen i gang for 7. år i træk.

Blandt konklusionerne fra 2017

* Mange business cases er ikke i tråd med organisationens overordnede strategi

* Private virksomheder anvender i højere grad business cases som prioriteringsværktøj end det offentlige.

* Business casen har tre liv, men meget tyder på, at det tredje liv (gevinstrealiseringen) har trange kår. Det kan forklares med at gevinstrealiseringen er forankret i projektet og ikke hos gevinstejer, hvor den bør være.

* Potentialet for mange business cases er i den offentlige sektor baseret på procesforbedringer, som traditionelt har haft svært ved at blive realiseret.

Læs mere om undersøgelsens resultater 2017.

Efterlad et svar