• +45 33 60 75 76
  • info@1stroke.dk
business case
Danmarks Bedste Business Case

Danmarks Bedste Business Case

1stroke tager temperaturen på danske virksomheder og organisationers brug af business case og gevinstrealisering og kårer Danmarks bedste business case.  

Siden 2012 har konsulentvirksomheden 1stroke undersøgt offentlige og private virksomheders brug af business cases og gevinstrealisering. Formålet er løbende at kortlægge brugen i det private og offentlige med henblik på at kunne følge udviklingen.

Det viser sig, at de virksomheder, der arbejder struktureret med business cases og gevinstrealisering, herunder sikrer den rigtige forankring og ejerskab i ledelsen, opnår de bedste økonomiske resultater.  

I år vil 1stroke kåre Danmarks Bedste Business Case, når resultaterne fra undersøgelsen bliver lanceret den 13. november 2019.  

Indtil da opfordrer vi alle til at indstille de bedste i klassen – og personligt meget gerne svare på undersøgelsen, så resultaterne viser det mest retvisende billede af danske private virksomheder og offentlige organisationers brug af business cases og gevinstrealisering.  

Blandt konklusionerne fra 2018: 

  • Mange business cases er ikke i tråd med organisationens overordnede strategi 
  • Private virksomheder anvender i højere grad business cases som prioriteringsværktøj end det offentlige. 
  • Business casen har tre liv, men meget tyder på, at det tredje liv (gevinstrealiseringen) har trange kår. Det kan forklares med at gevinstrealiseringen er forankret i projektet og ikke hos gevinstejer, hvor den bør være. 
  • Der er et ønske i det offentlige om, at chefer og direktører skal have målene for business casens gevinster skrevet ind i deres kontrakter.  
  • Business casen bliver i det offentlige oftere skrevet af den tekniske projektleder og har derfor fortsat en ringe forankring i linjeorganisationen. 
  • Potentialet for mange business cases er i den offentlige sektor baseret på procesforbedringer, som traditionelt har haft svært ved at blive realiseret. 

Udfyld [link til spørgeskema] og få resultatet af undersøgelsen tilsendt, når resultaterne bliver offentliggjort i november 2019.  

Hvis I har spørgsmål til undersøgelsen, så er I velkomne til at kontakte Martin J. Ernst på +45 8851 0222 eller mje@1stroke.dk.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk