Undersøgelse: Brugen af business cases i det private og offentlige 2017
I 2017 har vi valgt at stille skarpt på gevinstrealisering!
Såvel private som offentlige virksomheder mener, at både store og små projekter har fordel af en business case og plan for gevinstrealisering.
Der bør ikke være en arbitrær grænse for, hvornår business casen skal udarbejdes. Man skal hellere skabe en kultur, hvor business casen “vokser med opgaven”. Dvs. man starter småt og skalerer efter behov.
Undersøgelsen viser bl.a.:
- at organisationerne ikke gør, hvad de kan for at realisere gevinsterne fra business casen.
- at der ikke er tilstrækkelig fokus og ejerskab til gevinstrealisering i organisationen, hverken i topledelsen eller i linje-/forretningsledelsen.
- at virksomheder og organisationer mangler de rette målings- og opfølgningsværktøjer. Det giver problemer med målbarheden.
- at der ofte er en mangelfuld overlevering af business casen fra projekt til drift, dvs. til forretnings-/linje-ledelsen.
- at der mangler i et vist omfang en performance og resultatkultur, der kan hjælpe gevinstrealiseringen på vej i organisationer og virksomheder.
- at der i mange organisationer er væsentlig modstand mod forandringer og det står i vejen for at realisere gevinster.
Har du spørgsmål eller kommentarer til vores undersøgelse, er du velkommen til at kontakte Martin J. Ernst, CEO 1stroke.
Få Business case undersøgelsen 2017 her