• +45 33 60 75 76
 • info@1stroke.dk

Business case og gevinstrealisering 2.0

Få endnu bedre styr på din business case og gevinstrealisering

Nyt avanceret business case kursus

Har du også oplevet, at investeringsbeslutninger træffes, uden at der ligger en solid business case bag? At projekter og investeringer besluttes uden at business casen er overbevisende belyst? At gevinster kun realiseres i begrænset omfang og at fokus forsvinder når projekter går i drift?

Talrige undersøgelser viser, at du ikke er alene om denne oplevelse. Også selv om du har stor erfaring i projektledelse og du/din organisation har deltaget i forskellige business case kurser. Efter en lang periode med store investeringer i digitalisering og innovation trænger væsentlige spørgsmål sig på: Hvor bliver forandringerne af? Hvor bliver gevinsterne af? Hvordan få vi mere værdi og effekt for pengene? Hvordan får vi bedre styr på styringen? Hvordan får vi etableret en værdidrevet kultur som støtter op om business cases og gevinstrealisering?

Hvis du også mener, at tiden er inde til en mere avanceret tilgang til business cases, så et dette business case og gevinstrealiseringskursus 2.0 helt sikkert noget for dig!

Målet med dette 2.0-kursus er at bygge oven på den viden og erfaring du allerede har om projektledelse, business cases og gevinstrealisering. Det kan være viden du har fra 1strokes populære business case kursus eller andre business case kurser, hvor du ønsker at komme dybere ned i de enkelte discipliner og at få suppleret værktøjskassen med eksempelvis lean-optimering, value proposition design, og governance samt forandringsteknikker etc.
Kurset er en blanding af undervisning og workshops, hvor du over 2 dage får udfordret og arbejdet videre med en medbragt business case du allerede har arbejdet med i din virksomhed/organisation.

Indhold

På kurset arbejder du med:

 • En business case, der skal klargøres til realisering, dvs. en medbragt business case ses efter i sømmene og der udarbejdes en detaljeret gevinstrealiseringsplan.
 • Estimater/ prognoser og konsekvens-/følsomhedsberegninger for forskellige scenarier
 • Forudsætningshåndtering – udvælgelse af toneangivende (interne og eksterne) forudsætninger
 • Udarbejdelse af en detaljeret plan for change management og forandringskommunikation
 • Fastlæggelse af milepæle for realisering og opfølgning, herunder KPI’er (as-is og to-be)
 • Opfølgningsregimet og rapportering som en del af det nuværende governance/ to-be governance
 • Beskrivelse af as-is og to-be (lean-optimerede) arbejdsgange med brug af bl.a. value stream mapping, lean-principper og spildtyper
 • Beskrivelse af konsekvenser for organisationens forretningsmodel og value proposition
 • Opbygning/ beskrivelse af de vigtigste organisatoriske roller og ansvar, herunder projektansvar versus linjeledelsesansvar. Beskrivelse af eventuelle konsekvenser for organisationen
 • Implementering af en værdidrevet kultur og fastholdelse af modenhed over tid

Den typiske deltager
Den typiske deltager er program- eller projektleder, linjeleder, medlem af en stabsfunktion, der har været på kursus i business cases og gevinstrealiseringer og/eller har praktisk erfaring med business cases og projektgennemførelse. Kurset er særligt relevant for medarbejdere, der indgår i styregrupper enten som medlem eller som styregruppeformand. Det er en fordel hvis du har deltaget på 1strokes almindelige business case kursus.

Prisen for kurset
Prisen for 2 dages kursus er kr. 40.000,- (ex. moms, transport og forplejning) med op til 9 deltagere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk