• +45 33 60 75 76
  • info@1stroke.dk
Kurser og inspiration
Danskernes brug af business case og gevinstrealisering – 2016-analysen er færdig

Danskernes brug af business case og gevinstrealisering – 2016-analysen er færdig

Er business casen så en klods om halsen? Mange vil gerne bære denne klods, men det bliver kun båret maksimalt totredjedel del af vejen. Potentialet er forsat stort …

Dette års undersøgelse er den femte i rækken, hvor vi i 1stroke har haft kontakt med over 1.000 respondenter – dels gennem af vores elektroniske spørgeskema, men også i de fokusinterview, som vi gennemfører før og efter det elektroniske spørgeskema bliver udsendt. Input fra disse mange respondenter over de sidste år har vi krydret med samtaler med vores mange kursister og de projekter, som vi har været en del af. Derfor kan vi med stolthed i stemmen godt sige, at vi nu har et meget præcist billede af, hvordan danske organisationer bruger business case og gevinstrealisering.

Vi ser nu en trend indenfor bl.a.:

  • Business casen bliver mere og mere brugt til beslutningstagning samt prioritering og i mindre grad som et styringsværktøj til gevinstrealisering.
  • At det er forretnings- eller it-projektlederne, der oftere har ansvaret for at skrive business casen, og styregruppeformændene i mindre og mindre grad er pennefører for dette vigtige dokument. Det udfordrer gevinstrealiseringen, da disse personer typisk er videre til det næste projekt, når selve implementeringsprojektet er gennemført, og gevinsterne skal realiseres.
  • De offentlige business cases har en tendens til i mindre grad at hænge sammen med organisationens strategi end tidligere.
  • Både private og offentlige organisationer vil gerne blive bedre til udarbejde business casen og den efterfølgende gevinstrealisering, i særdeleshed vil de gerne blive bedre til at estimere omkostninger og gevinster. Dette gælder både før og efter projektet starter.
  • Især den offentlige sektor tilkendegiver, at de kan blive bedre til at indarbejde business casens mål som personlige mål for direktører og chefer.

 

Bliver klogere på 1strokes business case undersøgelse 2016. Læs hele undersøgelsen her.

 

Til dette arrangement talte Ass. Partner Jimmy Kevin Pedersen fra 1stroke, Adm. dir. Mikael Braagaard fra Festina Lente, Del-programleder (GD1 i Grunddataprogrammet) Peter Lindbo Larsen, samt 1strokes Martin J. Ernst. Her vil talerne komme ind på forskellige vinkler på hvordan en business case bliver realiseret og der dannes værdiskabelse.

 

Hvis der er spørgsmål til dette event, er I velkomne til at kontakte os på email info@1stroke.dk eller telefon 8851 0222. Hvis du vil vide mere om business case og gevinstrealisering, så besøg vores faglige site: businesscase.dk.

 

Billeder fra gå-hjemmødet:

9m1a6831

9m1a6861

9m1a6904

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk